Veelkleurig lint van wandelaars door Fryslân op Tweede Pinksterdag

Op maandag 5 juni – Tweede Pinksterdag – houdt stifting Nijkleaster voor de vijfde keer een pelgrimstocht, het Nijkleaster Pinkster Paad : een pelgrimstocht troch it Fryske lân. Dit lustrumjaar staat de jaarlijkse pelgrimstocht in het teken van Veelkleurigheid. In het lustrumjaar is het Nijkleaster Pinkster Paad een vaste traditie geworden met Pinksteren.

 Organisator Sietske Visser, samen met haar echtgenoot ds. Hinne Wagenaar pionier / initiator van Nijkleaster, vertelt over het thema: ,,Wanneer we Tweede Pinksterdag door de weilanden lopen en via smalle paden richting Zwette gaan, zien we gele boterbloemen, rode klaprozen, paarse klaver, groen gras, lila pinksterbloemen,  witte madeliefjes,  roze kaarsjeskruid en wit fluitenkruid. Een kleur aan bloemen en grassen.’’

,,Wij lopen daar met onze blauwe en rode jassen,  gevulde gele en paarse rugzakken, blonde of grijze haren en rode wangen. We zien groene weilanden, blauwe of grijze wolkenluchten, zwart-witte koeien, grijze schapen, allerlei vogels met ieder een eigen verenkleed en gouden haantjes op de kerktorens. We denken aan van alles, een palet aan zorgen, geluk, verdriet, toekomst, verleden en liefde. Kleuren, geuren, gedachten en nog meer kleuren. Een explosie van kleuren zoals God de schepping bedoeld heeft. Dat wordt zichtbaar op deze Tweede Pinksterdag 2017.’’

Het Nijkleaster Pinkster Paad bestaat uit een lange en een korte route. De lange route is ongeveer 17 kilometer, de korte route is ongeveer 5 kilometer. Beide routes eindigen tegelijkertijd bij de kerk van Jorwert, waar een afsluitende viering plaatsvindt.

Deelnemers van de lange route (ongeveer 17 km.) worden om 9.00 uur verwacht in de kerk van Jorwert. Na uitleg en een kort moment van bezinning gaan we om 9.30 van start.

Deelnemers van de korte route (ongeveer 5 km.) worden om 12.00 uur verwacht in de kerk van Jorwert. Na uitleg en een kort moment van bezinning gaan we 12.30 uur van start.

Samenvatting van de gegevens:

datum: maandag 5 juni 2017

starttijd :  9.00 aanwezig, 9.30 start tocht 1, 17 km (ongeveer 5 uren wandelen)

12.00 aanwezig, 12.30 start tocht 2, 5 km (ongeveer 2 uren wandelen)

Afsluitende viering:   16.00 uur in de kerk van Jorwert.

Een ieder is van harte welkom bij de viering. Ook niet- wandelaars,  gemeenteleden  van Westerwert en  inwoners van Jorwert.

Reageer

*