Over het Nijkleaster Pinkster Paad (NPP)

 

Op maandag 5 juni 2017 – Tweede Pinksterdag – organiseert Nijkleaster voor de vijfde keer een wandeltocht, het Nijkleaster Pinkster Paad, een pelgrimstocht troch it Fryske lân.

ppp

Veelkleurigheid

Wanneer we tweede Pinksterdag door de weilanden lopen en via smalle paden richting Zwette gaan (lange route), zien we gele boterbloemen, rode klaprozen, paarse klaver, groen gras, lila pinksterbloemen,  witte madeliefjes,  roze kaarsjeskruid en wit fluitenkruid. Een kleur aan bloemen en grassen.

Wij lopen daar met onze blauwe en rode jassen,  gevulde gele en paarse rugzakken, blonde of grijze haren en rode wangen.

We zien groene weilanden, blauwe of grijze wolkenluchten, zwart-witte koeien, grijze schapen, allerlei vogels met ieder een eigen verenkleed en gouden haantjes op de kerktorens.

We denken aan van alles, een palet aan zorgen, geluk, verdriet, toekomst, verleden en liefde.

Kleuren, geuren, gedachten en nog meer kleuren. Een explosie van kleuren zoals God de schepping bedoeld heeft. Dat wordt zichtbaar op deze Tweede Pinksterdag 2017. Het thema van deze vierde NijkleasterPinksterPaad is dan ook Veelkleurigheid.

We nodigen je van harte uit om in al die kleurigheid en verscheidenheid mee te lopen. Om mooie gesprekken te voeren en de stilte onderweg te ervaren. Om je dag kleur te geven. Om op adem te komen, buiten adem te raken, de adem van God te voelen en Gods nabijheid te ervaren.